Appartement Het Ree
AmelandAmeland kan u veel bieden, een schitterende natuur en weidse stranden. De Waddenkust, de kwelder, het bos, de duinen, het strand, de Noordzee maar ook de polder heeft een eigen charme. Een lange strandwandeling maken met schelpen zoeken en als afsluiting naar het strandpaviljoen.

Zwemmen in de branding, zonnebaden, vliegeren of paardrijden, surfen of vissen. Er is sprake van een bewaakt strand. De stranden worden jaarlijks gecontroleerd of die veilig en schoon zijn. Voor de natuurliefhebber zijn er gevarieerde landschappen te zien en dit betekent ook een grote verscheidenheid aan bloemen, planten en dieren.

U kunt er naast een huifkarrentocht en strandrit, talloze fietstochten maken door de duinen of langs het wad. Verder is er paarden- en ponyverhuur en een 9 holes golfbaan en het recreatiepark. De rondvaarttochten (zeehonden) en excursies over het wad zijn ook de moeite waard.

Hollum heeft naast de vuurtoren twee musea, het Maritiem museum (o.a. reddingboot) en het Sorgdragersmuseum (oudheidskamer). In het beschermd dorpsgezicht zijn vele historische panden te zien. Bij de stellingmolen kunt u heerlijke mosterd kopen. Het dorp omvat leuke winkels, een supermarkt en eigentijdse restaurants en gezellige terrassen.